محافظت از سرور ها

ده نکته درباره نگهداری از سرورها

نگهداری از سرور (Server) و محافظت از آن، یکی از مهمترین راههای افزایش کارایی و طول عمر مراکز داده و دیتاسنتر ها می باشد. در این مقاله از سری مقاله های آموزشی سایت سرورسوئیچ، قصد داریم تا با ارائه یک چک لیست کاربردی و کاملی از مراحل پشتیبانی و مراقبت از سرور و تجهیزات سخت افزاری شبکه، اطلاعات فوق العاده ای در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر می خواهید طول عمر سرور های خود را چندین برابر کنید! تا انتها با ما همراه باشید.

روش های محافظت از سرور:

1. مطمئن شوید که پشتیبان گیری روزانه اجرا می شود.

فرقی نمی کند که از داده ها به چه صورت پشتیبان گیری کنید. شما باید هر روز از داده های سرور خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

2. پشتیبان گیری خود را تأیید کنید تا مطمئن شوید کار می کند.

تقریباً یک بار در هفته ، ایده خوبی است که یکی از نسخه های پشتیبان خود را تهیه کرده و مجدداً روی سرور “آزمایشی” بازیابی کنید. شما می خواهید مطمئن شوید که نسخه پشتیبان تهیه شده به درستی بازیابی می شود و اینکه همه چیز پس از بازیابی کار می کند.

3. گزارش های سرویس نظارت بر سرور را مرور کنید.

شما می خواهید گزارشات نظارت بر سرور خود را روزانه مرور کنید تا به شناسایی مشکلات احتمالی قبل از تبدیل شدن آنها به مسائل اصلی کمک کنید. اگر متوجه روندی شدید، توصیه می شود هشدارها را در برنامه نظارت سرور برای رویدادهای خاص پیکربندی کرده و آستانه های مناسب را تنظیم کنید.

4. مقدار فضای ذخیره سازی باقی مانده را تأیید کنید.

شما باید مقدار زیادی فضای ذخیره سازی روی هارد دیسک های سرور شبکه خود را زیر نظر داشته باشید. آخرین چیزی که می خواهید این است که فضای ذخیره سازی شما تمام شود.

5. برنامه ها و ابزارهای مدیریت سرور از راه دور خود را آزمایش کنید.

ایده خوبی است که هر چند هفته یکبار برنامه ها و ابزارهای مدیریت سرور از راه دور خود را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می کنند و هیچ مشکلی وجود ندارد. شما نمی خواهید منتظر بمانید تا در مواقع ضروری به آنها نیاز داشته باشید و متوجه شوید که کار نمی کنند.

نگهداری سرورها

6. سیاهه های مربوط به دما و رطوبت اتاق سرور خود را مرور کنید.

شما باید هر روز این گزارش ها را از طریق برنامه نظارت بر سرور خود به عنوان بخشی از نگهداری سرور خود مرور کنید. انجام این کار می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا مشکلات دما ، مشکلات سیستم خنک کننده یا سایر مشکلات احتمالی بیش از حد گرم شدن وجود دارد که باید فوراً به آنها رسیدگی کنید.

7. اتاق سرور خود را هفتگی تمیز کنید.

شما می خواهید مطمئن شوید که گرد و غبار و کثیفی در اتاق سرور شما به حداقل می رسد. اطمینان حاصل کنید که کفها را تمیز کرده ، قفسه های سرور را پاک کرده و سرورها را با استفاده از محصولات تمیز کننده و تجهیزات تمیز کننده مناسب تمیز کنید.

8. گزارش وقایع سخت افزاری را برای یافتن خطاهای احتمالی سخت افزاری مرور کنید.

سیستم عامل ها خطاهای سخت افزاری را ردیابی و ثبت می کنند. شما می خواهید حداقل هفته ای یکبار این موارد را مرور کنید. همچنین می توانید برنامه نظارت سرور خود را طوری پیکربندی کنید که در صورت بروز خطاهای سخت افزاری هشدار ارسال کند.

9. حسابهای کاربری را در صورت نیاز به روز کنید.

شما می خواهید هر زمان که کارکنان استعفا می دهند یا کارشان خاتمه می یابد ، حساب های کاربری آنها را غیرفعال و حذف کنید. همچنین باید مجوزها را بازبینی کرده و در صورت نیاز حساب های کاربری فعال را تنظیم کنید.

10. گزارش های سرور را برای خطاها بررسی کنید.

در صورت بروز خطا در دسترسی کاربر ، خطاهای برنامه و غیره ، سیستم عامل های سرور نیز گزارش ایجاد می کنند. برای دسترسی به این موارد می توانید از برنامه نظارت سرور خود استفاده کنید و همچنین اعلان های هشدار را برای خطاهایی که می خواهید بلافاصله به آنها رسیدگی کنید تنظیم کنید.

خرید سرور و نگهداری از آن

با استفاده از این نکات مربوط به نگهداری سرور ، متوجه می شوید که زمان کمتری را صرف عیب یابی و رفع مشکلات می کنید و بیشتر فعال هستید. امیدوارم این مطالب از سایت سرور سوییچ کمک زیادی به شما کرده باشد که بعد از خرید انواع سرور بتوانید در حفظ و نگهداری آن اطلاعات کافی را داشته باشید و عمر سرور خود را افزایش دهید.

منابع: poweradmin

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X
Add to cart