در این مقاله از سایت سرور سوییچ قصد داریم تفاوت هارد سرور با هارد معمولی را بررسی نماییم.
هارد قطعه ای متشکل از چند صفحه مغناطیسی است که اطلاعات بصورت دیجیتالی روی آن ها قرار می گیرد. در زبان مهندسی و تخصصی به هارد HDD نیز گفته می شود. هر چند به تناسب نوع دستگاه نوع هاردی که درون آن نصب است نیز متفاوت خواهد بود. هارد ها با ظرفیت های مختلفی به بازار عرضه می شوند که قطعاً هرچه ظرفیت هارد بالاتر باشد به این معناست که حجم اطلاعات بیشتری را در خود جای خواهد داد.
سرورها نیز به عنوان کامپیوتر های مادر در شبکه های کامپیوتری نیاز به هارد سرور برای ذخیره اطلاعات دارند. سرور ها به دلیل اینکه باید جوابگوی حجم زیادی از تبادل اطلاعات باشند نیاز به هارد هایی با بالاترین سرعت و بیشترین حجم ممکن را دارند.
معرفی هارد معمولی
هارد دیسکهای معمولی لزوماً از فناوری S.M.A.R.T (نظارت بر خود، تجزیه و تحلیل و گزارش دهی فناوری) پشتیبانی نمیکنند. همچنین تنها در کامپیوترهای پیشرفته از فناوری آرایه مغناطیسی RAID استفاده میکنند.
این نوع از هارد ها از قابلیت hot swap که میتوان بدون خاموش کردن سیستم هارد را از سیستم خارج یا به سیستم اضافه کرد، پشتیبانی نمیکنند. سرعت گردش دیسک این دسته از هاردها معمولاً ۷۲۰۰ دور در دقیقه است. سه نوع هارد دیسک SATA، CSI و SAS در حال حاضر در بازار موجود است. در کامپیوترهای معمولی اغلب از هارد نوع SATA استفاده میشود.
معرفی هارد سرور
در این بخش از مقاله در مورد اینکه هارد سرور چیست صحبت میکنیم و به معرفی این هارد ها که برای سرور ها طراحی و تولید اختصاصی شده اند می پردازیم.
بر خلاف هارد دیسک های معمولی، هارد دیسک های سرور از فناوری SMART و فناوری RAID پشتیبانی میکند. درایو های هارد سرور از پایداری و اطمینان بیشتری نسبت به هاردهای معمولی برخوردار هستند.
هارد دیسکهای سرور از قابلیت hot swap پشتیبانی میکنند. یعنی میتوان بدون خاموش کردن و توقف سرور، یک هارد را بیرون کشید یا وارد کرد. این هاردها مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارند.
سرعت هارد دیسک سرور بیشتر از ۷۲۰۰ دور در دقیقه است و ممکن است به ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه یا حتی بیشتر برسد. اغلب هارد دیسک های موجود در بازار دارای سرعت ۱۰۰۰۰ دور در دقیقه یا ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه میباشند. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم سه نوع هارد دیسک در بازار وجود دارد.
در سرورهای سطح پایین معمولاً از هارد دیسک های SATA استفاده میشود. در سرورهای میان رده به بالا از هارد دیسکهای SCSI و SAS استفاده میشود. سرعت انتقال داده در هارد دیسک های SCSI در هر ثانیه به ترتیب میتواند به ۱۶۰ مگابایت و ۳۲۰ مگابایت برسد. هارد سرور طول عمر و گارانتی بیشتری نسبت به هارد معمولی دارد.
انواع هارد سرور
در این بخش از مقاله سرور سوییچ در مورد اینکه هارد سرور چیست در مورد انواع هارد سرور می پردازیم. تا پایان این مقاله با سرور سوییچ همراه باشید.
هارد SATA سرور
همانطور که در بخش قبلی توضیح دادیم در سرور های سطح پایین تر از هارد دیسک های SATA با سرعتی فراتر از مدل IDE قدیمی استفاده میشود. اما نهایت سرعت این هارددیسک ها به 130 مگابایت می رسد. برای استفاده از هارد هایی با سرعت بالاتر در سرور های بهتر از سایر هارددیسک ها با سایر اتصالات استفاده میشود.
هارد SCSI سرور
هارد های SCSI سرور نوعی جدیدتر و سریعتر از هارد های SATA هستند و میتوانند به سرعتی تا 160 مگابایت نیز برسند. البته انواع دیگری نیز از هارد های سرور وجود دارد که در این مقاله بدان ها خواهیم پرداخت و این نوع از هارد ها از سرعت بسیار بالاتری نیز برخوردار هستند.
هارد SAS سرور
این نوع از هارد های SAS سرور بطور معمول در سریعترین و بالارده ترین سرور ها در هاستینگ ها و دیتاسنتر ها استفاده می گردد و از سرعتی بسیار بالاتر و تا 2 برابر هارد های SCSI برخوردار می باشد. سرعت انتقال دیتا در هارد سرور نوع SAS تا 320 مگابایت نیز خواهد رسید.
تفاوت بین هارد دیسک سرور و هارد دیسک معمولی
هارد دیسک سرور از Hot Swap پشتیبانی میکند.
هارد دیسکهای مکانیکی معمولی از hot swap پشتیبانی نمیکنند. اکثر هارد دیسکهای سرور از hot swap پشتیبانی میکنند که میتواند بدون متوقف کردن سرور، یک هارد را بیرون بکشد یا وارد کند. سیستم عامل میتواند تغییرات هارددیسک را به طور خودکار تشخیص دهد.
به عنوان مثال، هارد دیسکهای SCSI دارای رابط SCA2 (pin_80) هستند که به طور خاص از فناوری hot swap پشتیبانی می کنند. هنگامی که همراه با backplane SCSI استفاده میشود، میتوانید هارد دیسک را به راحتی hot-swap کنید.
این فناوری برای سروری که 24 ساعت شبانه روز کار میکند بسیار ضروری است. با این حال، هارد درایو های عادی، معمولاً از hot swap پشتیبانی نمیکنند. در این حالت، تفاوت زیادی بین هارد دیسکهای سرور و هارد دیسکهای معمولی وجود دارد.
هارد دیسک سرور سریعتر است.
سرعت هارد های مکانیکی معمولی معمولاً 7200 دور در دقیقه است و هارد های قدیمی فقط 5400 دور در دقیقه دارند. سرعت هارد دیسک سرور بالاتر است، به طور کلی میتواند به بیش از 7200 دور در دقیقه، سرعت متداول 10000 دور در دقیقه / 15000 دور در دقیقه یا حتی بیشتر برسد.
مقاومت در برابر ضربه هارد سرور
همانطور که در این مقاله نیز اشاره کردیم ویژگی دیگر هارد سرور که آن را در مقابل هارد دیسک های معمولی HDD متفاوت تر میکند مقاومت آنهاست. مقاومت و مداومت عمل هارد های سرور بسیار بالاتر است و همچنین احتمال مشکلاتی که منجر به عیب یابی دیفراگ شود نیز بسیار کمتر است.
تفاوت های دیگر
در حال حاضر، سه هارد دیسک اصلی در بازار سرورها وجود دارد، هارد دیسکهای SATA ، هارد دیسکهای SCSI و هارد دیسکهای SAS که از هارد دیسکهای SATA عمدتاً در زمینه سرورهای سطح پایین استفاده میشود، در حالی که هارد دیسکهای SCSI و SAS به سمت سرورهای میان رده به بالا گرایش دارند.
بیشتر سرورها از هارد درایو های SCSI با توان عملیاتی بالا و استفاده از پردازش بسیار پایین استفاده میکنند. میزان انتقال خارجی و سرعت انتقال داخلی هارد دیسکهای SCSI بسیار بیشتر از هارد دیسکهای معمولی است.
به طور کلی از Ultra160 SCSI ، Ultra320 SCSI و سایر استانداردها استفاده میکند. سرعت انتقال داده در هر ثانیه به ترتیب میتواند به 160 مگابایت و 320 مگابایت برسد. در حال حاضر هارد دیسکهای اصلی SCSI از استاندارد Ultra320 SCSI استفاده میشوند.
هارد دیسکهای SCSI فقط از طریق رابط SCSI قابل استفاده هستند. برخی مادربرد های سرور از یک رابط SCSI استفاده میکنند و برخی دیگر دارای کارت رابط SCSI اختصاصی هستند. کارت رابط SCSI میتواند 7 دستگاه SCSI را به هم متصل کند که البته با رابطهای دیسک سخت معمولی نیز قابل مقایسه نیست.
شباهت هارد سرور با هارد معمولی در چیست؟
هارد دیسک معمولی با هارد دیسک سرور اندازه یکسانی دارند(2/5 تا 3/5 اینچ). و از نظر ظاهری و عملکرد یکسانی دارند
نتیجه
در این مقاله از سرور سوییچ در ابتدا به این سوال که هارد سرور چیست پرداختیم و در ادامه به معرفی تفاوت های بین هارد دیسک کامپیوتر معمولی و هارد دیسک سرور اشاره داشتیم. همانطور که مشاهده کردید بحث در مورد دستگاه های ذخیره سازی بسیار زیاد و گسترده است. در این مقاله شما تا حدودی به تفاوت ها و ویژگی های هارد ها آشنا شدید و متوجه شدید چه عاملی باعث تفاوت قیمت و استفاده از هرکدام این نوع هارد دیسک ها می باشد. امیدواریم این مقاله Server Switch توانسته باشد برای شما مفید واقع شده باشد.
1 نظر
خیلی سایت خوبی دارین