Server operating system-سیستم عامل سرور چیست؟آشنایی با نکات کلیدی آن

سیستم عامل سرور چیست؟ تمام نکاتی که باید درباره آن بدانیم!

سیستم عامل سرور(Server operating system) چیست؟ در این مقاله از سایت سرور سوئیچ قصد داریم شما را با بهترین سیستم عامل برای سرور آشنا کنیم؛ تا انتها همراه ما باشید.

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد معنی سرور چیست و انواع آن کدام اند؟

سرور (server) در فارسی به معنای سرویس دهنده است که کاربران در هر زمانی  از شب و روز می توانند از آن درخواست داشته باشند و سرور به آن ها سرویس لازم را می دهد؛ یک رایانه بسیار قدرتمند و بزرگ می باشد که برای استفاده روزانه از این کامپیوتر های بزرگ و قدرتمند معمولا استفاده نمی شود، زیرا قیمت آن بسیار بالا است و برای سازمان ها و کارهای بسیار پیچیده از این نوع رایانه استفاده می کنند.

سیستم عامل سرور چیست؟ آشنایی با سیستم عامل سرور!

همانند رایانه های معمولی (رایانه های خانگی) که ما برای استفاده از آن ها نیاز به نصب سیستم عامل داریم تا بتوانیم از نرم افزار ها و سخت افزار های آن استفاده کنیم، برای سرور هم این موضوع برقرار است؛ یعنی ما برای استفاده از سرور ها هم نیاز به نصب سیستم عامل داریم.

سیستم عامل سرور یک نرم افزار سیستمی می باشد که ارتباط بین سخت افزار و نرم افزار های کاربردی را در سرور مدیریت می کند. بنابراین سیستم عامل اصلی ترین و اساسی ترین بخش سرور اختصاصی شما به حساب می آید.

سرور ها در حالت کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • Rack
  • Tower
  • Blade

از بین این سه دسته، RackوBlade بیشتر در محیط های شبکه ای بزرگ مانندISP ها بکار گرفته می شوند؛ از آنجایی که سرور ها به صورت شبانه روزی مشغول کار هستند، مراقبت کردن از دمای محیط و خنک نگه داشتن آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

تفاوت بین سیستم عامل سرور و سیستم عامل معمولی در چیست؟

سیستم عامل های معمولی همانطور که از نامشان مشخص است برای کار های معمول روزانه مثل: بازی کردن، تایپ کردن، جست و جو در اینترنت و.. مفید هستند و همچنین در این سیستم عامل ها برنامه هایی مثل: ورد، اکسل، فتوشاپ، انواع بازی ها، برنامه های ادیت فیلم و عکس قرار دارد و ما در این نوع سیستم عامل ها نمی توانیم کارهای پردازشی بسیار پیچیده و طولانی را در سازمان ها و مراکز بزرگ انجام دهیم.

و همچنین قیمت سیستم عامل های معمولی در مقایسه با سیستم عامل های سرور ارزان تر است.

سیستم عامل سرور علاوه بر گرانتر بودن، اتصالات کاربری بسیار زیادی(نامحدود) دارند و همچنین از قدرت پردازشی و حافظه بسیار بالایی برخوردار هستند؛ همچنین سیستم عامل سرور می تواند یک سرور ایمیل، یک سرور دیتابیس(Database) و غیره باشد؛ در نظر داشته باشید که سیستم عامل سرور می تواند همزمان چندین دسکتاپ را مدیریت کند.

انواع سیستم عامل سرور چیست؟ آشنایی با آن ها.

لینوکس: در سیستم عامل لینوکس توزیع ها یا(distro) های زیادی وجود دارد.distro یک سیستم عامل مبتنی بر هسته لینوکس می باشد؛ برخی از این توزیع ها : Red Hat، Ubuntu، Fedora، Kubuntu، Arch Linux، Deepin می باشند؛ این سیستم عامل شمارا آزاد می گذارد تا در چندین جهت آن را اصلاح کنید اما نکته قابل توجه آن این است که یادگیری آن کار دشواری است زیرا در لینوکس، دستورات تماما خطی و سینتکس می باشند.
ویندوز: سیستم عامل های ویندوز که دارای رابط کاربری خوبی هستند به شما این امکان را می دهد تا سطح پیچیده ای از مدیریت سرور را در کنترل خود داشته باشید؛ این مدیریت می تواند شامل: تنظیمات پیکربندی برای دیتابیس و غیره باشد.
مجازی ساز: نرم‌افزار مجازی‌سازVmware ESX و Hyper-v ، KVM

آشنایی با انواع سیستم عامل های سرور

آشنایی با چند توزیع کاربردی از لینوکس:

  • Ubuntu: شناخته ترین سیستم عامل لینوکس می باشد؛ بسیاری از کاربران به دلیل کاربرپسند بودن این سیستم عامل، هنوز از آن استفاده می کنند.
  • Red Hat: این ورژن که نسبت به دیگر ورژن های لینوکس برتری دارد، به کسانی توصیه می شود که امنیت و ثبات سرور برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است، در نظر داشته باشید که این نسخه پولی می باشد.
  • Deepin: یکی از ورژن های محبوب لینوکس می باشد که به آن(Linux purists) هم می گویند و، ورژنی است که از نظر شخصی سازی و پیکربندی برتر بوده و امنیت و مقاومت بالایی را دارد.

مزایای سیستم عامل سرور لینوکس:

درست است که کار با سیستم عامل لینوکس نیاز به تخصص بالایی دارد اما نباید از مزیت هایی که دارد بگذریم:

  • سرعت آن نسبت به ویندوز بالاتر است.
  • امکان شخصی سازی توسط کاربر را دارد.
  • امکان کنتزل بیشتر و انعطاف پذیری بیشتری را دارا می باشد.
  • کاربران می توانند منابع را تقسیم کنند.مزایای سیستم عامل سرور لینوکس

مزایای سیستم عامل سرور ویندوز:

  • پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری بهتر
  • آسانی کار با آن به دلیل داشتن رابط گرافیکی
  • امکانات بیشتر برای بک آپ گرفتن و محافظت از سایت
  • مزایای سیستم عامل سرور ویندوز

مقایسه سیستم عامل ویندوز و لینوکس از نظر امنیت:

امینت یک موضوع نسبی بوده و برای هر سازمان و اُرگانی می تواند متفاوت باشد، اما باید بدانیم که سیستم عامل سرور لینوکس دارای امنیت بسیار بالاتری بوده و دلیل آن هم بخاطر قابلیت پشتیبانی از نرم افزار های گوناگون کد باز می باشد، البته باید در نظر داشته باشید که این قابلیت هم خود می تواند زمینه را برای نفوذ هکر ها باز کند. از طرف دیگر  به دلیل بسته بودن کد هسته در ویندوز، باگ های سیستم عامل سال های زیادی پنهان می مانند و این خود زمینه ساز مشکلات امنیتی می باشد.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید کدام سیستم عامل بهتر است؟

شاید بهتر باشد این سوال را با توجه به مزیت و معایب هر دو سیستم عامل پاسخ دهیم، زیرا کار دشواری است که بگویم کدام سیستم عامل بهتر است.

ما این سوال را جور دیگر برای شما بازگو میکنیم: چه سیستم عاملی برای شما مناسب می باشد؟

برای مدیریت سرور های لینوکس نیاز به یک متخصص داریم زیرا مدیریت سرور های لینوکس کار بسیار پیچیده ای می باشد؛ اما این را در نظر داشته باشید که مدیریت فایل در آن ساده بوده و همچنین در نظر داشته باشید که اگر به دنبال یک سیستم عامل سرور پایدار و سریع هستید، پیشنهاد ما به شما لینوکس می باشد.

مدیریت سرور های ویندوز و تنظیمات آن بسیار ساده تر از لینوکس بوده و دلیل ساده تر بودن آن، داشتن رابط کاربری می باشد ک کاربر با آن احساس خوبی می گیرد.

این را در نظر داشته باشید هرگونه ارتقا در سیستم عامب ویندوز هزینه بردار می باشد.

کدام یک بهتر است؟ویندوز یا لینوکس؟

نتیجه گیری:

در این مقاله برای شما تمام نکات کلیدی سیستم عامل سرور لینوکس، سیستم عامل سرور ویندوز و همچنین بهترین سیستم عامل برای سرور را بازگو کردیم.

شما می توانید برای آشنایی با بسیاری از مطالب دیگر و همچنین آگاهی از قیمت انواع سرور ها و سوئیچ و روتر و وسایل دیگر و خرید آن ها از سایت سرور سوئیچ دیدن کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X
Add to cart