ویژگی BSoD در لینوکس

در این مقاله از بلاگ سرورسوییچ ویژگی BSOD در لینوکس را معرفی خواهیم کرد.

صفحه آبی مرگ لینوکس

لینوکس در حال طراحی صفحه آبی مرگ (Blue Screen Of Death) خود است. وب سایت Phoronix گزارش داده آخرین نسخه systemd سیستم های لینوکس، شامل یک سرویس بنام systemd-bsod میباشد که دارای توانایی ایجاد یک پیام تمام صفحه از ارور، در توزیع های لینوکس است.

ویژگی BSOD در لینوکس

همان‌طور که پنجره آبی مرگ در ویندوز شکل گرفت، نسخه‌ی لینوکس نیز به عنوان یک ابزار اضطراری برای ثبت خطاها استفاده خواهد شد. اگر سیستم لینوکسی قادر به بوت شدن نباشد، پیغامی تمام صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که یک کد QR به منظور دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی مشکل بوت نمایش می‌دهد. این قابلیت به گفته گزارش‌ها، به عنوان بخشی از پروژه‌ی Outreachy اضافه شده است؛ یک گروه که فرصت کارآموزی را برای افراد در حوزه‌ی ابزارهای منبع باز فراهم می‌کند.

قابلیت systemd-bsod همچنان در دست آزمایش است و یک ثبت تغییرات در GitHub نشان می‌دهد که قابلیت در دست تغییر است، اما systemd بخشی اساسی از بیشتر توزیع‌های لینوکس مانند Ubuntu، Fedora، Debian و RedHat است. بنابراین بسیار احتمال دارد قابلیت BSOD در طول سال 2024 در بسیاری از توزیع‌های لینوکس مشاهده شود.

  • ویژگی BSOD در لینوکس (صفحه آبی مرگ لینوکس) هنوز این سیستم عامل اضافه نشده و در حال آزمایش است.

بدیهی است در حال حاضر تغییرات عمده‌ای در مورد BSOD بر روی سیستم عامل ویندوز وجود ندارد. مایکروسافت در طول سال‌ها با تعدادی تغییر در BSOD خود آزمایش کرده است، از جمله اضافه کردن یک چهره‌ی غمگین به صفحه‌ی نمایش در ویندوز 8 در سال 2012 و QR کدها در سال 2016. BSOD در ویندوز 11 به طور موقت به رنگ سیاه تغییر کرد قبل از اینکه مایکروسافت این تغییر را به سرعت پس بگیرد که بلافاصله بعد از انتشار سیستم عامل در سال 2021 صورت گرفت.

سرور بلید در برابر سرور رک مونت

سرور Blade در برابر سرور Rack

سرور بلید در برابر سرور رک مونت: دو سرور رایج در صنعت مرکز داده، سرورهای Blade و سرورهای Rack هستند. این مقاله از سایت سرور سوییچ به بررسی  مشخصات و ویژگی های هر دو سرور از این سرور می پردازد؛ تا شما بتوانید درک بهتری از سرورهای رکمونت و سرورهای بلید (سرورهای تیغه ای) داشته باشید.

سرور Rack چیست؟ (آشنایی با سرورهای قفسه ای)

سرور Rack Mount یا سرور قابل نصب بر روی Rack، سروری است که، به طور ویژه برای نصب درون رک سرور ساخته شده می باشد. سرورهای رک، در واقع یک ماشین همه منظوره هستند؛ که می‌توانند برای پشتیبانی از طیف وسیعی از نیازها پیکربندی شوند. اکثرا در محیط‌های مرکز داده یافت می‌شوند اما می‌توانند در کمد‌های کوچک کامپیوتر نیز مورد استفاده قرار گیرند.

برخلاف سرورهای سنتی، که شباهت زیادی به کامپیوتر دارند، Rack Server گسترده‌ تر است. بنابراین با توجه به نوع طراحی، می‌توان آن را با استفاده از پیچ یا ریل در رک محکم کرد. اگر تنها به تعداد کمی سرور نیاز دارید، به دلیل هزینه‌های اولیه پایین، از نظر اقتصادی بهترین گزینه هستند.

ارتفاع یا تعداد واحدهای رکی که ممکن است سیستم اشغال کند، می‌تواند متفاوت باشد. با توجه به آنچه از سیستم تقاضا می‌شود؛ سرورهای بزرگتر اجازه داشتن CPUها، حافظه یا اجزای بیشتر را می‌دهند. خود سرورها برای به حداقل رساندن میزان استفاده از فضا، به صورت یکی بر روی دیگری در داخل یک رک نصب شده اند.

سرور رک مونت چه مزایایی دارد؟

در حالی که نوع سروری که استفاده می‌کنید تا حد زیادی به کاربرد شما بستگی دارد، استفاده از سرور Rack کوچکتر نسبت به سرور Blade چندین مزیت دارد:

  • توان : سرورهای رک، معمولا با تمام اجزای مورد نیاز برای عملکرد به عنوان سیستمی مستقل ساخته می‌شوند. می‌توانند بسیار قوی باشند و برای اجرای برنامه‌های پیشرفته استفاده می‌شوند.
  • راحتی : داشتن قابلیت نصب آسان سرور در یک رک کار را راحت می‌کند و فضای زیادی را به ویژه در مقایسه با یک سرور سنتی به سبک تاور، ذخیره می‌کند.
  • خنک کنندگی : خنک کردن سرور Rack بسیار راحت‌تر از دیگر سرورهاست. معمولا مجهز به فن‌های داخلی هستند و قرار دادن آنها در قفسه باعث افزایش جریان هوا می‌شود.
  • مناسب برای تعداد پایین : سرورهای Rack زمانی مناسب هستند که به بیش از یک سرور نیاز داشته باشید (و کمتر از 10 سرور) چرا که نیازی به شاسی بزرگ ندارند.

Blade Server چیست؟

سرور Blade یک سرور ماژولار است که به چندین سرور اجازه می‌دهد تا در یک منطقه کوچکتر جای گیرند. این سرورها از نظر فیزیکی نازک هستند و معمولا فقط CPU، حافظه، کنترلرهای شبکه یکپارچه و گاهی اوقات درایوهای ذخیره‌سازی در آن‌ها تعبیه شده است.

هرگونه کارت گرافیک یا سایر اجزای مورد نیاز توسط شاسی سرور قرار داده می‌شوند. جایی که تیغه‌ها به آن ورود می‌کنند. سرورهای Blade اغلب به دلیل توانایی آنها در قرار دادن تعداد زیادی سرور در یک واحد رک و همچنین ارائه توان پردازشی بالا، در مراکز داده بزرگ مشاهده می‌شوند.

در بیشتر موارد، یک شاسی بزرگ مانند HPE’s Blade System روی یک رک سرور نصب می‌شود و سپس چندین سرور Blade به داخل شاسی وارد می‌شوند. سپس شاسی می‌تواند توان مورد نیاز را تامین کند، شبکه را مدیریت کند و بسیاری موارد دیگر. این موضوع به هر سرور Blade اجازه می‌دهد تا کارآمدتر عمل کند و به اجزای داخلی کمتری نیاز داشته باشد.

 

سرورهای Blade عموما در صورت نیاز به محاسبات زیاد، با برخی از انواع سیستم ذخیره‌سازی سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند: شبکه متصل به حافظه (NAS) یا شبکه محلی ذخیره‌سازی (SAN). با ارائه بالاترین پردازنده در دسترس RU، فضای موجود را به حداکثر می‌رسانند.

سرورهای Blade همچنین قابلیت تعویض قطعات بدون آفلاین شدن دستگاه در هنگام سرویس‌دهی Blade را فراهم می‌آورند. با استفاده از معماری Blade ، می‌توانید تراکم پردازنده را بسیار بیشتر کنید. همچنین تاسیسات باید از بار حرارتی و الکتریکی بسیار بیشتری در هر فوت مربع پشتیبانی کنند.

سرورهای Blade چه مزیت هایی دارند؟

مصرف توان : در بسیاری از موارد شاسی Blade Server توان چندین سرور را تامین می‌کند و کل مصرف را کاهش می‌دهد.

قابلیت Hot-Plug : سرورهای Blade را می‌توان به گونه‌ای تنظیم کرد که قابلیت تعویض داغ (Hot-plug) را داشته باشند، بنابراین اگر یک Blade مشکل داشته باشد، می‌توان آن را به راحتی بیرون کشیده و جایگزین کرد. این امر به تسهیل افزونگی کمک می‌کند.

نیاز کمتر به کابل : سرورهای Blade به جای استفاده از کابل‌های جداگانه برای هر سرور، می‌توانند یک کابل (اغلب فیبر) متصل به شاسی داشته باشند، بنابراین نیاز کلی کابل را کاهش می‌دهند.

توان پردازشی : سرورهای Blade می‌توانند ضمن اشغال حداقل فضای ممکن، توان پردازشی بسیار بالایی را ارائه دهند.

خرید سرور رکمونت و بلید در سایت سرور سوییچ

میزان استفاده از Rack Server یا Blade Server بستگی به کاربرد دارد. در اخر هم Blade Server و هم Rack Server می‌توانند برای انجام کار یکسان پیکربندی شوند. دلیل انتخاب هر سرور، اقتصادی، بر اساس نیازهای پردازشی و همچنین چیدمان در فضا است.

اطمینان پیدا کنید که هنگام جستجو برای یافتن سرور مطلوب مورد نیاز، الزامات حرارتی و الکتریکی دستگاه خود (رتبه صفحه)، الزامات محاسباتی کار (CPU/ hr) و ظرفیت حمل و نقل تاسیسات (Watts/sq. ft) را در نظر گرفته باشید. ما در این قسمت درمورد سرور بلید در برابر سرور رک مونت صحبت کردیم و شما می توانید در فروشگاه اینترنتی سرورسوییچ نسبت به خرید این دو محصول اقدام کنید.

منبع : serverstack.in

رم DDR5 سامسونگ با حافظه 768 گیگابایت

رم DDR5 سامسونگ

سامسونگ از تولید تراشه های حافظه 24 گیگابایتی خبر داد که با استفاده از آنها میتوان به ماژول هایی با حافظه ی 768GB دست پیدا کرد. این حافظه های رم، امکان ساخت سرور با 12 ترابایت حافظه رم DDR5 سامسونگ را میدهند.

ساخت پکیج یا تراشه‌های حافظه 24 گیگابایتی که از هشت لایه 24 گیگابیتی تشکیل شده‌اند، امکان ساخت ماژول‌هایی با ظرفیت 96، 192 و 384 گیگابایت را نیز فراهم می‌کند. احتمالاً از این پکیج‌های حافظه 24 گیگابایتی در ساخت ماژول‌های حافظه رده مصرف کننده رم DDR5 سامسونگ با ظرفیت 24 و 48 گیگابایت نیز استفاده خواهد شد و در آینده شاهد کامپیوترهای با بیش از 128 گیگابایت حافظه رم خواهیم بود.

هنوز زمان عرضه ماژول‌های مجهز به تراشه‌های 24 گیگابایتی DDR5 سامسونگ اعلام نشده است.

در حال حاضر سامسونگ دارای ماژول‌هایی از نوع RDIMM با ظرفیت 512 گیگابایت است که از 32 پکیج تراشه 16 گیگابایتی تشکیل شده‌اند.

در این تراشه‌ها از هشت لایه قطعه سیلیکونی 16 گیگابایتی استفاده شده که به وسیله یک مسیر ارتباطی عمودی به هم وصل شده‌اند. حالا سامسونگ موفق شده تراشه‌هایی با ظرفیت 24 گیگابایت بسازد که امکان ساخت ماژول‌های حافظه 768 گیگابایتی را می‌دهد.

با استفاده از ماژول‌های 768 گیگابایتی این چنینی می‌توان بر روی یک سرور با قابلیت نصب دو ماژول به ازای هر کانال به ظرفیت عظیم 12 ترابایت حافظه رم DDR5 دست پیدا کرد. در حال حاضر پلتفرم Xeon Scalable اینتل نمونه‌ای از این دست است که تنها از نصب 6 ترابایت حافظه رم پشتیبانی می‌کند.

سی شارپ 10

سی شارپ 10 (C# 10) نسخه جدید زبان برنامه نویسی C# می‌باشد که توسط مایکروسافت و تحت فریم ورک دات نت (DotNet) توسعه داده می‌شود. سی شارپ در ژانویه 2002 بوجود آمد. همانطور که تولد 20 سالگی این زبان برنامه نویسی محبوب نزدیک است، ما در انتظار نسخه جدید آن هستیم. هنوز تاریخ دقیقی بطور رسمی برای زمان انتشار سی شارپ 10 مشخص نشده ولی احتمالاً در نوامبر همراه با دات نت 6 (DotNet 6) منتشر خواهد شد.
درصورتی که پیج GitHub آنرا داشته باشید، میتوانید ایده ها و ویژگی های نسخه جدید را مشاهده کنید.
ممکن است کمی غافلگیرکننده باشه به‌هرحال اگر کنفرانس های Microsoft را دنبال و صفحه گیت‌هاب را همزمان بررسی کنید، می‌توانید یک تصور خوب از آنچه پیش‌روی C# است مشاهده کنید.

سی شارپ 10

5 ویژگی اصلی سی شارپ 10

  1. بررسی پارامتر های نال – Null Parameter Checking
  2. ویژگی های اجباری – Required Properties
  3. کلمه کلیدی فیلد – Field Keyword
  4. Using های سراسری – Global Usings
  5. فضای نام فایل – File Namespaces
  1. بررسی پارامتر های نال (Null Parameter Checking)

    استثنا مرجع نال (Null Reference Exception) یکی از بدترین باگ هاییست که ممکن است در برنامه شما رخ دهد.
    برای جلوگیری از این خطا، به یک طراحی ضدگلوله و تعداد زیادی بررسی ورودی های متد برای برنامه نیاز دارید، این ویژگی جدید کد شما را قوی تر و خواناتر میکند.
    در حال حاضر برای بررسی نال بودن یک پارامتر باید بصورت زیر عمل کنید:

    public SomeFunction(int id, SomeClass newObject)
    {
    if (newObject == null)
    {
    throw new ArgumentNullException("newObject");
    }
    // Code Here
    }

    در این متد یک شئ بنام newObject از نوع SomeClass به پارامتر SomeFunction دادیم. درصورتی که این شئ مقداردهی نشده باشد (null باشد) نباید متد را ادامه دهیم.
    شاید بگویید با معماری درست این مشکل نباید اتفاق بیفتد ولی گاهی ممکن است این خطا رخ دهد.
    رفع مشکل در سی شارپ 10
    در نسخه جدید، هدف رفع این مشکل با سادگی کار است. فقط باید !! را به انتهای نام پارامتر اضافه کنید.

    public SomeFunction(int id, SomeClass newObject!!)
    {
    // Code Here
    }

    در این مثال، کد بصورت خودکار null بودن newObject را بررسی و درصورت null بودن، خطای ArgumentNullException را اجرا میکند.

  2. ویژگی های اجباری (Required Properties)

    امروزه دیگر از سازنده (Constructor) های سنگین استفاده نمیکنیم و بیشتر از سازنده های سبک استفاده میکنیم که یعنی مقادیر را مستقیم به فیلدها میدهیم.
    در بیشتر ورژن های C# با استفاده از سازنده های سبک مانند زیر اشیا را ایجاد میکنیم:

    var newArticle = new Article
    {
    Title = "C# 10 - Top 5 new features",
    Category = ".NET",
    ReleaseDate = DateTime.Now()
    }

    مشکل اصلی این است که گاهی ما باید ویژگی هایی را مقداردهی کنیم ولی این کار را انجام نمیدهیم.
    برای مثال ممکن است شئ را بدون مقداردهی Title ایجاد کنیم، اگرچه ایجاد یک مقاله بدون عنوان منطقی نیست.

    رفع مشکل در C# 10
    در سی شارپ 10 کلمه کلیدی required برای ویژگی ها (Properties) معرفی میشود. در این حالت ما در هنگام ایجاد کلاس، میتوانیم یک فیلد را اجباری کنیم، درصورتی که هنگام نمونه سازی از کلاس، این فیلد مقداردهی نشود یک خطای زمان کامپایل رخ میدهد.

    public class Article
    {
    public required string Title {get; init;}
    public string Category {get; init;}
    public DateTime ReleaseDate {get; init;}
    }

  3. کلمه کلیدی فیلد (Field Keyword)

    ویژگی‌های پیاده‌سازی شده خودکار قابلیت جدیدی نیست، در واقع از C# 3 وجود دارند. به این معنی که زمانی که کد کامپایل میشود، کامپایلر یک فیلد پشتیبان خصوصی و ناشناس ایجاد می‌کند که فقط از طریق get و set قابل دسترسی است. یک از ویژگی‌های جالب این نسخه از سی شارپ init accessor‌ها میباشند. با استفاده از این accessor اشیا تغییر ناپذیر انعطاف‌پذیرتر می‌شوند.
    این خیلی خوب است ولی زمانی که این روش مشکل شما را حل نمی‌کند، شما باید فیلد پشتیبان اضافه کنید و دستورات معمول فیلد‌ها را بنویسید. مانند زیر:

    public class Article
    {
    private string _title;
    public string Title
    {
    get
    {
    return _title;
    }
    set
    {
    if (value.Trim() == "")
    throw new ArgumentException("Title can't be empty");
    _title = value;
    }
    }
    }

    رفع مشکل در C# 10
    سی شارپ 10 یک کلمه کلیدی جدید بنام field را معرفی می‌کند. کد بالا اکنون می‌تواند ساده شود:

    public class Article
    {
    public string Title
    {
    get;
    set
    {
    if (value.Trim() == "")
    throw new ArgumentException("Title can't be empty");
    field = value;
    }
    }
    }

    در اصل در سی شارپ 10 نیازی به تعریف فیلد پشتیبان ندارید. این کلمه کلیدی حتی می‌تواند در init accessor تعریف شود:

    public class Article
    {
    public string Title
    {
    get;
    set
    {
    if (value.Trim() == "")
    throw new ArgumentException("Title can't be empty");
    field = value;
    }
    }
    public string Category { get; init; }
    public DateTime ReleaseDate{ get; init => field = value.Date(); }
    }

  4. Using های سراسری (Global Usings)

    این یک قابلیت جدید است که کد را خیلی ساده‌تر می‌کند. همانطور که مطلع هستید هر فایل C# با لیست using های مورد نیاز برای پیاده‌سازی شروع می‌شود.
    بخصوص اگر از ASP.NET استفاده می‌کنید آن کد بسیار تکرار و باعث نویز در کد می‌شود.
    اگر به عنوان مثال یک فایل ASP.NET را در نظر بگیریم ، لیست موارد استفاده بسیار زیاد است:

    using Microsoft.AspNetCore.Builder;
    using Microsoft.AspNetCore.Hosting;
    using Microsoft.AspNetCore.HttpsPolicy;
    using Microsoft.AspNetCore.Identity;
    using Microsoft.AspNetCore.Identity.UI;
    using Microsoft.EntityFrameworkCore;
    using Microsoft.Extensions.Configuration;
    using Microsoft.Extensions.DependencyInjection;
    using Microsoft.Extensions.Hosting;
    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Threading.Tasks;

    ویژگی سی شارپ 10

    با استفاده از global، کلمه کلیدی دیگری که معرفی می‌شود، می‌توانید using های سراسری در کل پروژه تعریف کنید.
    معمولاً بهتر است using های سراسری را در یک فایل جداگانه مانند usings.cs یا imports.cs تعریف کنید.
    به این صورت فایل های دیگر نیازی به استفاده از تمام این using ها ندارند.
    طراحان C# به این کار حذف اضافات عمودی می‌گویند.

    global using Microsoft.AspNetCore.Builder;
    global using Microsoft.AspNetCore.Hosting;
    global using Microsoft.AspNetCore.HttpsPolicy;
    global using Microsoft.AspNetCore.Identity;
    global using Microsoft.AspNetCore.Identity.UI;
    global using Microsoft.EntityFrameworkCore;
    global using Microsoft.Extensions.Configuration;
    global using Microsoft.Extensions.DependencyInjection;
    global using Microsoft.Extensions.Hosting;
    global using System;
    global using System.Collections.Generic;
    global using System.Linq;
    global using System.Threading.Tasks;

  5. فضای نام فایل (File Namespaces)

    سی شارپ با استفاده از کلمه کلیدی global اضافات عمودی را حذف می‌کند. اساساً این ویژگی برای حل مشکل تو رفتگی می‌باشد و بیشتر یک تغییر زیبایی است که خوشبختانه کد شما را تمیزتر می‌کند.

معرفی رم های DDR5 تا 2022 آغاز می شود

معرفی رم های DDR5 تا 2022 آغاز می شود

 

رمهای DDR5 که نسل پنجم حافظه‌های DDR و نسخه جدید SDRAM است، سرعتی دو برابر رم SD دارد. پهنای باند حافظه DDR  مشابه SD است اما رم DDR با فرکانس 100 مگاهرتز مانند حافظه ‌هایی با فرکانس 200 مگاهرتزی در خواندن و نوشتن داده‌ ها عمل می کند. بنابراین به دلیل عملکرد مناسب حافظه‌های DDR طراحان به فکر توسعه آن افتادند.

آن‌ها در رم‌های DDR2 سرعت انتقال داده‌ها را دو برابر کردند. به همین ترتیب در حافظه‌های   DDR3 و DDR4 سرعت انتقال داده‌ها را به مقدار بسیار زیادی افزایش دادند. حالا نوبت به نسل پنجم حافظه‌های DDR  یعنی ِDDR5 رسیده که سرعت بالاتر و مصرف انرژی کمتری نسبت به ماژول‌های DDR4 دارد.

سازمان استاندارد گذاری JEDEC، مشخصات رمهای DDR5 را در سپتامبر 2019 اعلام کرد. به نظر می رسد که از اوایل سال 2022 شاهد رشد چشمگیر رمهای DDR5 در کامپیوترهای شخصی خواهیم بود.

 

تاخیر در ادغام رمهای DDR5 با اینتل و AMD تا 2022

به علت محدودیت‌های هزینه BOM (فهرستی از مواد اولیه برای ساخت یا تولید محصول)، ادغام رمهای DDR5 با پردازنده‌های Intel و AMD کامپیوترهای شخصی تا سال 2022 به تعویق خواهد افتاد. بیشتر کامپیوترهای شخصی یا پی‌سی‌ها بر اساس پلتفرم اینتل هستند. با توجه به اینکه کاربران کامپیوتر نسبت به قیمت ابزارها بسیار حساس هستند و رمهای DDR5 در مقایسه با DDR4 در مراحل اولیه توزیع، قیمت بالاتری دارند، اینتل در پشتیبانی از این رم شتابزده عمل نمی کند. بنابراین اینتل قصد دارد پشتیبانی از DDR5 را تا اوایل 2022 به تعویق اندازد.

از سوی دیگر AMD رقیب اصلی اینتل، پشتیبانی از رمهای DDR5 را از اوایل سال 2022 آغاز خواهد کرد. بنابراین Intel و AMD به دلیل هزینه‌های BOM  نمی توانند تا سال 2022 از حافظه‌های DDR5 پشتیبانی کنند به این معنی که این رم جدید در سال 2020 و 2021 در مراحل توسعه و تایید محصول باقی خواهد ماند.

 

معرفی رم های DDR5 تا 2022 آغاز می شود

پیش بینی تولید انبوه پلتفرمهای سرور با پشتیبانی از رمهای DDR5 در 2022

اینتل تامین کننده پلتفرم اصلی در بازار سرور است. بازار سرور در مقایسه با بازار پی‌سی نسبت به هزینه‌ها کمتر حساس است. بنابراین اینتل سریعتر پلتفرم‌های سازگار با رمهای DDR5 را در بازار سرور معرفی خواهد کرد. شرکت اینتل انتظار دارد ابتدا محصولات سازگار با رمهای DDR5 را با پلتفرم خود Eagle Stream وارد بازار سرور کند. شرکت هوش بازار جهانی Trend Force، نیز امید دارد پلتفرم‌های اینتل را با پشتیبانی از DRAM سرور DDR5 به صورت انبوه تا سال 2022 تولید و با پلتفرم‌های موجود پشتیبانی کننده DDR4  جایگزین کند.

AMD رقیب اینتل همچنان از DDR4 حمایت خواهد کرد و بعید است تا زمان عرضه پلتفرم سرور Genoa از رمهای DDR5 پشتیبانی کند. پلتفرم Genoa در سال 2021 وارد مرحله آزمون خواهد شد و پیش بینی می شود در سال 2022 به صورت انبوه تولید شود. بنابراین پلتفرم‌های سرور AMD تا اوایل سال 2023 از DDR5 پشتیبانی نخواهند کرد.

 

احتمال پیشی گرفتن LPDDR5 از رمهای DDR5

تامین کننده‌های اصلی AP های گوشی‌های هوشمند، شرکت Qualcomm و Media Tek در مجموع نزدیک به ٪70 کل کالاهای ارسالی حاوی گوشی‌ های هوشمند را در این سال از آن خود کرده‌اند. شرکت Qualcomm،  865 Snapdragon، تراشه سازگار با LPDDR5 را در اوایل سال 2020 عرضه کرد، گرچه سری تراشه‌های پرچمدار 870 آینده از مموری LPDDR5 پشتیبانی خواهند کرد.

به عبارت دیگر، شرکت MediaTek از Qualcomm عقب تر است  زیرا تراشه‌های 5G با کیفیت از جمله Dimensity SoCs در حال حاضر تنها مموری  LPDDR4  را پشتیبانی می کنند. با وجود این، مدیاتک پیش بینی می‌کند که دو تراشه دیگر که هنوز نام آنها مشخص نیست عرضه می‌کند و جزء اولین‌ها در نمونه کارهای محصولاتش خواهد شد که از LPDDR5 پشتیبانی می کند؛ این تراشه ها احتمالا در بازار در 1H21 در دسترس قرار می گیرد.

به علت بازاریابی استراتژیک و تلاش‌های تامین کنندگان DRAM اختلاف قیمت بین LPDDR5 و LPDDR4X به میزان کمتر از ٪10 کاهش یافت. این کاهش قیمت به محبوبیت مموری نسل جدید کمک خواهد کرد. پیش بینی می شود که در سال 2021 سری تراشه‌های پرچمدار 870 شرکت Qualcomm و تراشه‌های نسل جدید مدیاتک از LPDDR5 پشتیبانی خواهد کرد. LPDDR5 نسبت به انواع قبلی خود سرعت و قدرت بیشتری دارد و انتظار می‌رود تا نرخ ٪18.5 رشد داشته باشد.

لازم به ذکر است که پیشرفت LPDDR5 در آینده به اختلاف قیمت آن با LPDDR4X بستگی دارد. این تفاوت می تواند ناچیز باشد در حالی که میزان رشد LPDDR5 در مقایسه با رمهای DDR5 سریعتر و بیشتر است.

 

 

GDDR6 به DRAM گرافیکی جدید تبدیل شد

شرکت Nvidia تامین کننده اصلی در صنعت GPU  حدود ٪75 کل کارت ‌های گرافیک ارسالی را به خود اختصاص داده است و کارت ‌های گرافیک GTX و RTX را در سال 2018 عرضه کرد. همه کارت ‌های گرافیکی به حافظه GDDR6 مجهز شدند. دومین تامین کننده GPU شرکت AMD است که ٪25 کارت گرافیک‌ های ارسالی را به خود اختصاص داده است.

GPU های AMD در سال 2019 عرضه شد و همه به مموری GDDR6 مجهز شدند. بنابراین دو شرکت  Nvidia و AMD از حافظه GDDR6 پشتیبانی می‌ کنند و اختلاف قیمت GDDR6 و GDDR5 به طور مداوم در حال کاهش است.

شرکت Trend Force اظهار می ‌کند که تامین کنندگان پلتفرم اصلی تاثیر قابل توجهی بر رشد و ادغام DRAM های نسل جدید دارند. تولید کنندگان DRAM ظرف یکسال پس از اعلام مشخصات دقیق محصولات نسل جدید از سوی JEDEC، می‌توانند تراشه‌ها یا ماژول‌های  DRAM را تولید کنند. با وجود این بدون حمایت از پلتفرم، رشد DRAM های نسل جدید متوقف خواهد شد حتی اگر تولیدکنندگان آماده عرضه محصولات DRAM نسل جدید خود باشند.

X
Add to cart